štvrtok 21. februára 2013

Sviečková s bielym vínom


Delikatesa troška inak ...

Potrebujeme :
600 g hov. sviečkovice
200 g zeleninová zmes na sviečkovú ( alebo 3 mrkvy, 100 g zeleru, 1 petržlen )
1 PL cukru
1 PL horčice
2 PL hladkej múky
200 ml sladkej smotany 33%
100 ml bieleho vína
olej
1 cibuľa
citrón
celé nové korenie
celé čierne korenie
bobkový list
soľ

Postup :
Mäso odblaníme, očistíme a opečieme na rozohriatom oleji z každej strany a vyberieme. Vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú na drobno, spolu so zeleninou  nakrájanou na kolieska ( alebo menšie kúsky ).
Pridáme opečené mäso, korenie, bobkový list, cukor, soľ, podlejeme vínom, vriacou vodou, prikryjeme a dusíme domäkka ( ak máme je dobre použiť tlakový hrniec - cca 45 minút ).
Mäkké mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme, zahustíme smotanou v ktorej sme si rozmiešali hladkú múku a horčicu. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou, vložíme späť mäso a niekoľko minút povaríme.

Dobrú chuť :-)))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...