Kuksus je jedlo ktoré pochádza z tradičnej marockej kuchyne. Vyrába sa z tvrdej pšenice, ktorá je spracovaná na drobné guľôčky. Najčastejšie sa kuskus používa ako príloha k jedlám, podobne ako ryža alebo cestovina. Vynikajúco sa hodí ale nielen k mäsu, ale aj omáčkam a zelenine.
1 hrnček kuskusu
1 hrnček horúcej vody
soľ
1 PL masla
Postup :
Kuskus vysypeme do misky, zalejeme horúcou vodou, osolíme, prikryjeme a necháme stat asi 5 minut. Koľko pohárov kuskusu, toľko pohárov vody. Ked ho prehrnieme vidlickou a zrniecka sa oddeluju, je hotovy - voda uplne vsiakne. Na záver vmiešame trošku masla.
Tip :
Kuskus môžeme zaliať vývarom.
1 hrnček kuskusu
1 hrnček horúcej vody
soľ
1 PL masla
Postup :
Kuskus vysypeme do misky, zalejeme horúcou vodou, osolíme, prikryjeme a necháme stat asi 5 minut. Koľko pohárov kuskusu, toľko pohárov vody. Ked ho prehrnieme vidlickou a zrniecka sa oddeluju, je hotovy - voda uplne vsiakne. Na záver vmiešame trošku masla.
Tip :
Kuskus môžeme zaliať vývarom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára