nedeľa 7. októbra 2012

Expresný dvojfarebný ríbezľový koláč

Celková príprava koláčika vám zaberie 10 minút :-)))

 Tmavé cesto :
300 g polohrubá múka
1/2 ks prášok do pečiva
1 ks vajce
1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
3 čajové lyžičky kakaového prášku
100 g práškový cukor
80 ml olej
300 ml mlieko

Biele cesto :
300 g polohrubá múka
1/2 ks prášku do pečiva
1 ks vajce
100 g práškový cukor
nastrúhaná kôra z 1 citróna.
80 ml olej
300 ml mlieko

Posýpka :
50 g maslo alebo Hera
hrubá múka alebo strúhanka alebo môžeme použiť pomer 1:1 ( múka , strúhanka )
3 PL práškový cukor

Postup:
Suroviny na cesto zmiešame. Najskôr vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie tmavé cesto. Následne na tmavé cesto vylejeme biele cesto. Na bledé cesto si urobíme kôpky z džemu podľa vlastného výberu. Ak chceme džem vylepšiť, primiešajte doň na hrubo nasekané vlašské orechy.

Posypeme ribezľami ( môžeme použiť aj mrazené ) a mrveničkou. Pečieme pri teplote 150 °C 45-50 minút.

Dobrú chuť :-)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...