Potrebujeme :
Cesto :
4 ks pudingový prášok kakaový
150 g práškový cukor
4 vajcia
2 PL oleja
1 ks prášok do pečiva
Plnka :
1 ks krémová náplň vanilková Dr. Oetker
150 g masla
3 PL cukor práškový
200 ml mlieka
250 g tvaroh jemný
Ďalšie suroviny:
2 PL ribezľový džem
2 PL rum/um
2 PL horúca voda
200 g ovocie ( maliny, jahody )
1 ks červené cukrárske želé
250 ml voda
sirup podľa potreby
Postup :
Cesto : Všetky suroviny na cesto vysypeme do misky a dobre spolu zamiešame. Vylejeme ne plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 200°C cca 10minút. Po upečení z cesta stiahneme papier .
Plnka : Do vyššej nádoby vlejeme 200 ml studeného mlieka, pridáme 3 PL práškového cukru, zmes na prípravu krému a šľaháme pri najvyšších otáčkach 4 minúty. V druhej miske si vymiešame maslo a po častiach vmiešame vyšľahaný vanilkový krém. Na záver primiešame jemný tvaroh.
Postup: Upečené cesto pozdĺžne rozkrojíme ( zarovnáme, tak aby seme mali obe časti rovnaké, obrezky použijeme na obsypanie bokov koláčika ) a naplníme časťou plnky. Priložíme druhú čast cesta, ,ktoré natrieme džemíkovou zmesou ( v miske rozmiešame džem, s rumom a horúcou vodou ). Opäť natrieme plnkou. Na vrch poukladáme maliny, jahody a zalejeme čeveným želé, ktoré sme si pripravili podľa návodu ( Vodu ochutíme sirupom a zmiešame s práškom na prípravu želé, necháme zovrieť a troška vychladnúť ). Boky koláčika obsypeme drobeničkou, ktorú sme si pripravili z odrezkou korpusu koláčika.
Dobrú chuť :-)
Cesto :
4 ks pudingový prášok kakaový
150 g práškový cukor
4 vajcia
2 PL oleja
1 ks prášok do pečiva
Plnka :
1 ks krémová náplň vanilková Dr. Oetker
150 g masla
3 PL cukor práškový
200 ml mlieka
250 g tvaroh jemný
Ďalšie suroviny:
2 PL ribezľový džem
2 PL rum/um
2 PL horúca voda
200 g ovocie ( maliny, jahody )
1 ks červené cukrárske želé
250 ml voda
sirup podľa potreby
Postup :
Cesto : Všetky suroviny na cesto vysypeme do misky a dobre spolu zamiešame. Vylejeme ne plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 200°C cca 10minút. Po upečení z cesta stiahneme papier .
Plnka : Do vyššej nádoby vlejeme 200 ml studeného mlieka, pridáme 3 PL práškového cukru, zmes na prípravu krému a šľaháme pri najvyšších otáčkach 4 minúty. V druhej miske si vymiešame maslo a po častiach vmiešame vyšľahaný vanilkový krém. Na záver primiešame jemný tvaroh.
Postup: Upečené cesto pozdĺžne rozkrojíme ( zarovnáme, tak aby seme mali obe časti rovnaké, obrezky použijeme na obsypanie bokov koláčika ) a naplníme časťou plnky. Priložíme druhú čast cesta, ,ktoré natrieme džemíkovou zmesou ( v miske rozmiešame džem, s rumom a horúcou vodou ). Opäť natrieme plnkou. Na vrch poukladáme maliny, jahody a zalejeme čeveným želé, ktoré sme si pripravili podľa návodu ( Vodu ochutíme sirupom a zmiešame s práškom na prípravu želé, necháme zovrieť a troška vychladnúť ). Boky koláčika obsypeme drobeničkou, ktorú sme si pripravili z odrezkou korpusu koláčika.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára