streda 10. októbra 2012

Malinovo-jahodové rezy

Potrebujeme :

Cesto :
 4 ks pudingový prášok kakaový
 150 g práškový cukor
 4  vajcia
 2 PL oleja
 1 ks prášok do pečiva

Plnka :
 1 ks krémová náplň vanilková Dr. Oetker
 150 g masla
 3 PL cukor práškový
 200 ml mlieka
 250 g tvaroh jemný

Ďalšie suroviny:
 2 PL ribezľový džem
 2 PL rum/um
 2 PL horúca voda
 200 g ovocie  ( maliny, jahody )
 1 ks červené cukrárske želé
 250 ml voda
 sirup podľa potreby

Postup :

Cesto : Všetky suroviny na cesto vysypeme do misky a dobre spolu zamiešame. Vylejeme ne plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 200°C cca 10minút. Po upečení z cesta stiahneme papier .

Plnka : Do vyššej nádoby vlejeme 200 ml studeného mlieka, pridáme 3 PL práškového cukru, zmes na prípravu krému a šľaháme pri najvyšších otáčkach 4 minúty. V druhej miske si vymiešame maslo a po častiach vmiešame vyšľahaný vanilkový krém. Na záver primiešame jemný tvaroh.

Postup: Upečené cesto pozdĺžne rozkrojíme ( zarovnáme, tak aby seme mali obe časti rovnaké, obrezky použijeme na obsypanie bokov koláčika ) a naplníme časťou plnky. Priložíme druhú čast cesta, ,ktoré natrieme džemíkovou zmesou ( v miske rozmiešame džem, s rumom a horúcou vodou ). Opäť natrieme plnkou. Na vrch poukladáme maliny, jahody a zalejeme čeveným želé, ktoré sme si pripravili podľa návodu ( Vodu ochutíme sirupom a zmiešame s práškom na prípravu želé, necháme zovrieť a troška vychladnúť ). Boky koláčika obsypeme drobeničkou, ktorú sme si pripravili z odrezkou korpusu koláčika.


Dobrú chuť :-)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...