streda 10. októbra 2012

Kysnuté bryndzové trojuholníky

Výborná slovenská klasika. Trojuholníčky sú dlho mäkké, pokiaľ ich nestihnete skôr zjesť, lebo odolať je veľmi ťažkééé :-) Jednoducho mňamka...

Cesto :
 300 g polohrubá múka
  štipka soli
 1 čajová lyžička cukor kryštál
 20 g čerstvé droždie
 175 ml vlažná voda
 75 ml olej
  vajce na potretie
  na posypanie rasca

Plnka :
 40 g bravčová masť
 230 g cibuľa
 100 g klobása
 125 g bryndza
 200 ml smotana pochúťková 16%
 nasekaná pažítka

Postup :

Do misky dáme múku, štipku soli, olej, cukor, rozdrvíme droždie, olej a vodu. Zamiesime cesto a necháme na teplom mieste odpočívať. Zatiaľ si na masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú klobásu a ešte chvíľku restujeme, hotové necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, natrieme pochúťkovou smotanou a posypeme cibuľovo-klobáskovou zmesou. Na záver posypeme bryndzou a nasekanou pažítkou. Stočíme do tvaru rolády, natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celou rascou. Nakrájame na trojuholníky, uložíme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C 15minút.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...