Výborná slovenská klasika. Trojuholníčky sú dlho mäkké, pokiaľ ich nestihnete skôr zjesť, lebo odolať je veľmi ťažkééé :-) Jednoducho mňamka...
Cesto :
300 g polohrubá múka
štipka soli
1 čajová lyžička cukor kryštál
20 g čerstvé droždie
175 ml vlažná voda
75 ml olej
vajce na potretie
na posypanie rasca
Plnka :
40 g bravčová masť
230 g cibuľa
100 g klobása
125 g bryndza
200 ml smotana pochúťková 16%
nasekaná pažítka
Postup :
Do misky dáme múku, štipku soli, olej, cukor, rozdrvíme droždie, olej a vodu. Zamiesime cesto a necháme na teplom mieste odpočívať. Zatiaľ si na masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú klobásu a ešte chvíľku restujeme, hotové necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, natrieme pochúťkovou smotanou a posypeme cibuľovo-klobáskovou zmesou. Na záver posypeme bryndzou a nasekanou pažítkou. Stočíme do tvaru rolády, natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celou rascou. Nakrájame na trojuholníky, uložíme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C 15minút.
Dobrú chuť :-)
Cesto :
300 g polohrubá múka
štipka soli
1 čajová lyžička cukor kryštál
20 g čerstvé droždie
175 ml vlažná voda
75 ml olej
vajce na potretie
na posypanie rasca
Plnka :
40 g bravčová masť
230 g cibuľa
100 g klobása
125 g bryndza
200 ml smotana pochúťková 16%
nasekaná pažítka
Postup :
Do misky dáme múku, štipku soli, olej, cukor, rozdrvíme droždie, olej a vodu. Zamiesime cesto a necháme na teplom mieste odpočívať. Zatiaľ si na masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú klobásu a ešte chvíľku restujeme, hotové necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, natrieme pochúťkovou smotanou a posypeme cibuľovo-klobáskovou zmesou. Na záver posypeme bryndzou a nasekanou pažítkou. Stočíme do tvaru rolády, natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celou rascou. Nakrájame na trojuholníky, uložíme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C 15minút.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára