Cesto :
100 g múka celozrnná
400 g múka hladká
42 g čerstvé droždie
200 ml olej
250 ml vlažné mlieko
2 ks žĺtky
80 g cukor
štipka soli
citrónová kôra
1 čajová lyžička Caro-instantný kávový nápoj
tuk na vymastenie plechu
Plnka :
250 g tvaroh hrudkovitý
2 PL cukor práškový
1 ks cukor vanilkový
1 PL pudingový prášok vanilkový
citrónová kôra
Ďalej potrebujeme :
lekvár slivkový
Mrvenička ( drobenka ) :
50 g múka hrubá
30 g masla
1 PL cukor práškový
Cesto : Z vlažného mlieka,lyžičky cukru a droždia si urobíme kvások a necháme ho vykysnúť. Do múky pridáme štipku soli, Caro, nastrúhanú citronovú kôru, vykysnutý kvások, žĺtka a olej. Vypracujeme cesto, poprášime múkou, necháme na teplom mieste vykysnúť. Tvarohová plnka : V miske zmiešame tvaroh, žĺtok, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a nastrúhanú citrónovú kôru. Mrvenička : Zmiešame maslo spolu s hrubou múkou a práškovým cukrom.
Vykysnuté cesto vyvalkáme na hrúbku 1 cm. Povykrajujeme kolieska. Do stredu každého kolieška urobíme priehlbinku ( opakom menšieho pohárika ), naplníme tvarohovou plnkou, do stredu dáme slivkový lekvár, posypeme mrveničkou a kraje koláčikov potrieme olejom, alebo žĺtkom. Poukladáme na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C.
alebo buchty ...
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára