streda 10. októbra 2012

Celozrnné moravské koláče




Cesto :
 100 g múka celozrnná
 400 g múka hladká
 42 g čerstvé droždie
 200 ml olej
 250 ml vlažné mlieko
 2 ks žĺtky
 80 g cukor
 štipka  soli
 citrónová kôra
 1 čajová lyžička Caro-instantný kávový nápoj
 tuk na vymastenie plechu

Plnka :
 250 g tvaroh hrudkovitý
 2 PL cukor práškový
 1 ks cukor vanilkový
 1 PL pudingový prášok vanilkový
citrónová kôra

Ďalej potrebujeme :
lekvár slivkový

Mrvenička ( drobenka ) :
 50 g múka hrubá
 30 g masla
 1 PL cukor práškový

Cesto : Z vlažného mlieka,lyžičky cukru a droždia si urobíme kvások a necháme ho vykysnúť. Do múky pridáme štipku soli, Caro, nastrúhanú citronovú kôru, vykysnutý kvások, žĺtka a olej. Vypracujeme cesto, poprášime múkou, necháme na teplom mieste vykysnúť. Tvarohová plnka : V miske zmiešame tvaroh, žĺtok, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a nastrúhanú citrónovú kôru. Mrvenička : Zmiešame maslo spolu s hrubou múkou a práškovým cukrom.

Vykysnuté cesto vyvalkáme na hrúbku 1 cm. Povykrajujeme kolieska. Do stredu každého kolieška urobíme priehlbinku ( opakom menšieho pohárika ), naplníme tvarohovou plnkou, do stredu dáme slivkový lekvár, posypeme mrveničkou a kraje koláčikov potrieme olejom, alebo žĺtkom. Poukladáme na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C.

alebo buchty ...




Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...