Špecialita a recept našej starkej...
Potrebujeme :
1000 g múka hladká
3 čajové lyžičky soli
3 čajové lyžičky octu
1 čajová lyžička cukor
600 ml vlažná voda
42 g čerstvé droždie
2 PL masti
sezamové semienk
ľanové semienka
slnečnicové jadierka (očistené)
na potretie olej
Postup :
Do misky dáme múku, soľ, masť,ocot, sezamové semienka, ľanové semienka a rozdrvené slnečnicové semienka. Z vlažnej vody, cukru a kvasníc si pripavíme kvások, ktorý vlejeme do múky a vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Z vykysnutého cesta vypracujeme žemličky, ktoré poukladáme na vymastený plech. Žemličky natrieme olejom a necháme na plechu ešte podkysnúť. Pečieme pri teplote 170-180°C 40 minút. Horúce žemličky uložíme na mriežku, prikryjeme alobalom a uterkou. Takto necháme žemličky vychladnúť. Takto pripravené žemličky sú dlho mäkučké...
Dobrú chuť :-)
Potrebujeme :
1000 g múka hladká
3 čajové lyžičky soli
3 čajové lyžičky octu
1 čajová lyžička cukor
600 ml vlažná voda
42 g čerstvé droždie
2 PL masti
sezamové semienk
ľanové semienka
slnečnicové jadierka (očistené)
na potretie olej
Postup :
Do misky dáme múku, soľ, masť,ocot, sezamové semienka, ľanové semienka a rozdrvené slnečnicové semienka. Z vlažnej vody, cukru a kvasníc si pripavíme kvások, ktorý vlejeme do múky a vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Z vykysnutého cesta vypracujeme žemličky, ktoré poukladáme na vymastený plech. Žemličky natrieme olejom a necháme na plechu ešte podkysnúť. Pečieme pri teplote 170-180°C 40 minút. Horúce žemličky uložíme na mriežku, prikryjeme alobalom a uterkou. Takto necháme žemličky vychladnúť. Takto pripravené žemličky sú dlho mäkučké...
Dobrú chuť :-)
toto určite vyskúšam :)
OdpovedaťOdstrániť