Suroviny :
5 ks vajcia
1 ks cukor vanilkový
150 g cukor práškový
150 g múka polohrubá
1/2 ks prášok do pečiva
30 g posekane orechy vlašské
30 g posekaná čokoláda na varenie
30 g sušené brusnice
tuk a hrubá múka na vymastenie formy
2 PL múka hrubá
Postup :
Orechy, čokoládu a brusnice nasekáme dáme do misky a posypeme 2 PL hrubej múky. Zamiešame, aby pri pečení naspadli na dno. Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru dopenista. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme zvyšný cukor a opäť vymiešame. Do žĺtkovej peny pridáme vanilkový cukor, múku zmiešanú s práškom de pečiva, posekané orechy, čokoládu a brusnice. Na záver zľahka vmiešame sneh z bielkov a cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy.
Pečieme 45 minút pri teplote 150 °C. Upečenú a troška vychladnutú bábovku vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť :-)))
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára