S láskou pre môjho manžela :-)))
Kakaový korpus :
5 ks vajcia
5 PL cukor práškový
2 PL olej
2,5 PL teplá voda
5 PL múka polohrubá
1/2 ks prášok do pečiva
2 PL kakaový prášok
olej a hrubá múka na vymastenie a vysypanie tortovnice
Šľahačková plnka :
250 ml smotana na šľahanie 33 %
150 ml smotana kyslá 16%
1 ks cukor vanilkový
1 PL cukor práškový
2 čajové lyžičky potravinárska želatína
1 ks stužovač šľahačky
50 ml šťava z čučoriedkového kompótu
2 PL čučoriedky sterilizované
Tvarohová plnka :
250 g tvaroh jemný
135 g maslo alebo hera
1 ks cukor vanilkový
1 PL cukor práškový
Ďalej potrebujeme :
Džem na potretie korpusu
2 PL rumu
700 ml čučoriedkový kompót
2 ks želatína číra
1,5 PL cukor na osladenie želatíny
Postup:
Kakaový korpus : Žĺtka vymiešame s cukrom. Postupne pridávame teplú vodu, olej, polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao. Dobre vymiešame. Nakoniec jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Kakaové cesto vylejeme do tortovnice, ktorú sme si vymastili a vysypali hrubou múkou, alebo strúhankou. Pečieme 15 minút pri teplote 170 °C . Hotový a vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu. Spodnú časť korpusu natrieme džemom a vložíme naspäť do tortovej formy. Zelejeme šľahačkovým bielym krémom, potom šľahačkovým krémom do ktorého sme vmiešali čučoriedky spolu s čučoriedkovou šťavou a necháme vychladnúť. Priložíme vrchnou stranou korpusu, ktorú sme si natreli džemom ( spodnú časť ). Korpus polejeme troškou rumu a troškou čučoriedkovej šťavy. Natrieme 1/3 tvarohového krému, poukladáme čučoriedky a zalejeme želatínou. Opäť necháme stuhnúť a na záver už len ozdobíme tvarohovým krémom a boky torty obsypeme čokoládovými hoblinkami.
Šľahačková plnka : Vyšľaháme šľahačku, pridáme vanilkový cukor, pochúťkovú smotanu, práškový cukor a stužovač šľahačky. Spodnú časť korpusu natrieme džemom a vložíme naspäť do tortovej formy. Šľahačkovú plnku rozdelíme na dve časti pripravíme si potravinársku želatínu vhodnú na plnky ( do 100ml vody pridáme 2 čajové lyžičky želatíny a necháme napučať, po 10 minútach zohrejeme a za stáleho miešania necháme vyvhladnúť ). 1/3 želatíny vlejeme do šľahačkovej plnky a do druhej časti plnky vlejeme 50 ml čučoriedkovej šťavy, spolu s 2PL čučoriedok, ktoré sme popučili vidličkou a nakoniec vmiešame 2/3 želatíny na plnku.
Tvarohová plnka : Maslo vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme jemný tvaroh a dobre premiešame. ( môžeme pridať aj troška postrúhanej citrónovej kôry )
Priložíme vrchnou stranou korpusu, ktorú sme si natreli džemom ( spodnú časť ). Korpus polejeme troškou rumu a troškou čučoriedkovej šťavy. Natrieme 1/3 tvarohového krému, poukladáme čučoriedky a zalejeme želatínou. Opäť necháme stuhnúť a na záver už len ozdobíme tvarohovým krémom a boky torty obsypeme čokoládovými hoblinkami.
Dobrú chuť :-)
Kakaový korpus :
5 ks vajcia
5 PL cukor práškový
2 PL olej
2,5 PL teplá voda
5 PL múka polohrubá
1/2 ks prášok do pečiva
2 PL kakaový prášok
olej a hrubá múka na vymastenie a vysypanie tortovnice
Šľahačková plnka :
250 ml smotana na šľahanie 33 %
150 ml smotana kyslá 16%
1 ks cukor vanilkový
1 PL cukor práškový
2 čajové lyžičky potravinárska želatína
1 ks stužovač šľahačky
50 ml šťava z čučoriedkového kompótu
2 PL čučoriedky sterilizované
Tvarohová plnka :
250 g tvaroh jemný
135 g maslo alebo hera
1 ks cukor vanilkový
1 PL cukor práškový
Ďalej potrebujeme :
Džem na potretie korpusu
2 PL rumu
700 ml čučoriedkový kompót
2 ks želatína číra
1,5 PL cukor na osladenie želatíny
Postup:
Kakaový korpus : Žĺtka vymiešame s cukrom. Postupne pridávame teplú vodu, olej, polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao. Dobre vymiešame. Nakoniec jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Kakaové cesto vylejeme do tortovnice, ktorú sme si vymastili a vysypali hrubou múkou, alebo strúhankou. Pečieme 15 minút pri teplote 170 °C . Hotový a vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu. Spodnú časť korpusu natrieme džemom a vložíme naspäť do tortovej formy. Zelejeme šľahačkovým bielym krémom, potom šľahačkovým krémom do ktorého sme vmiešali čučoriedky spolu s čučoriedkovou šťavou a necháme vychladnúť. Priložíme vrchnou stranou korpusu, ktorú sme si natreli džemom ( spodnú časť ). Korpus polejeme troškou rumu a troškou čučoriedkovej šťavy. Natrieme 1/3 tvarohového krému, poukladáme čučoriedky a zalejeme želatínou. Opäť necháme stuhnúť a na záver už len ozdobíme tvarohovým krémom a boky torty obsypeme čokoládovými hoblinkami.
Šľahačková plnka : Vyšľaháme šľahačku, pridáme vanilkový cukor, pochúťkovú smotanu, práškový cukor a stužovač šľahačky. Spodnú časť korpusu natrieme džemom a vložíme naspäť do tortovej formy. Šľahačkovú plnku rozdelíme na dve časti pripravíme si potravinársku želatínu vhodnú na plnky ( do 100ml vody pridáme 2 čajové lyžičky želatíny a necháme napučať, po 10 minútach zohrejeme a za stáleho miešania necháme vyvhladnúť ). 1/3 želatíny vlejeme do šľahačkovej plnky a do druhej časti plnky vlejeme 50 ml čučoriedkovej šťavy, spolu s 2PL čučoriedok, ktoré sme popučili vidličkou a nakoniec vmiešame 2/3 želatíny na plnku.
Tvarohová plnka : Maslo vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme jemný tvaroh a dobre premiešame. ( môžeme pridať aj troška postrúhanej citrónovej kôry )
Priložíme vrchnou stranou korpusu, ktorú sme si natreli džemom ( spodnú časť ). Korpus polejeme troškou rumu a troškou čučoriedkovej šťavy. Natrieme 1/3 tvarohového krému, poukladáme čučoriedky a zalejeme želatínou. Opäť necháme stuhnúť a na záver už len ozdobíme tvarohovým krémom a boky torty obsypeme čokoládovými hoblinkami.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára