pondelok 8. októbra 2012

Šľahačková torta s čučoriedkami

S láskou pre môjho manžela :-)))

Kakaový korpus :
 5 ks vajcia
 5 PL cukor práškový
 2 PL olej
 2,5 PL teplá  voda
 5 PL múka polohrubá
 1/2 ks prášok do pečiva
 2 PL kakaový prášok
 olej a hrubá múka na vymastenie a vysypanie tortovnice

Šľahačková plnka :
 250 ml smotana na šľahanie 33 %
 150 ml smotana kyslá 16%
 1 ks cukor vanilkový
 1 PL cukor práškový
 2 čajové lyžičky potravinárska želatína
 1 ks stužovač šľahačky
 50 ml šťava z čučoriedkového kompótu
 2 PL čučoriedky sterilizované

Tvarohová plnka :
 250 g tvaroh jemný
 135 g maslo alebo hera
 1 ks cukor vanilkový
 1 PL cukor práškový

Ďalej potrebujeme :
 Džem na potretie korpusu
 2 PL rumu
 700 ml čučoriedkový kompót
 2 ks želatína číra
 1,5 PL cukor na osladenie želatíny

Postup:
Kakaový korpus : Žĺtka vymiešame s cukrom. Postupne pridávame teplú vodu, olej, polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao. Dobre vymiešame. Nakoniec jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Kakaové cesto vylejeme do tortovnice, ktorú sme si vymastili a vysypali hrubou múkou, alebo strúhankou. Pečieme 15 minút pri teplote 170 °C . Hotový a vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu. Spodnú časť korpusu natrieme džemom a vložíme naspäť do tortovej formy. Zelejeme šľahačkovým bielym krémom, potom šľahačkovým krémom do ktorého sme vmiešali čučoriedky spolu s čučoriedkovou šťavou a necháme vychladnúť. Priložíme vrchnou stranou korpusu, ktorú sme si natreli džemom ( spodnú časť ). Korpus polejeme troškou rumu a troškou čučoriedkovej šťavy. Natrieme 1/3 tvarohového krému, poukladáme čučoriedky a zalejeme želatínou. Opäť necháme stuhnúť a na záver už len ozdobíme tvarohovým krémom a boky torty obsypeme čokoládovými hoblinkami.

Šľahačková plnka : Vyšľaháme šľahačku, pridáme vanilkový cukor, pochúťkovú smotanu, práškový cukor a stužovač šľahačky. Spodnú časť korpusu natrieme džemom a vložíme naspäť do tortovej formy. Šľahačkovú plnku rozdelíme na dve časti pripravíme si potravinársku želatínu vhodnú na plnky ( do 100ml vody pridáme 2 čajové lyžičky želatíny a necháme napučať, po 10 minútach zohrejeme a za stáleho miešania necháme vyvhladnúť ). 1/3 želatíny vlejeme do šľahačkovej plnky a do druhej časti plnky vlejeme 50 ml čučoriedkovej šťavy, spolu s 2PL čučoriedok, ktoré sme popučili vidličkou a nakoniec vmiešame 2/3 želatíny na plnku.

Tvarohová plnka : Maslo vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme jemný tvaroh a dobre premiešame. ( môžeme pridať aj troška postrúhanej citrónovej kôry )

Priložíme vrchnou stranou korpusu, ktorú sme si natreli džemom ( spodnú časť ). Korpus polejeme troškou rumu a troškou čučoriedkovej šťavy. Natrieme 1/3 tvarohového krému, poukladáme čučoriedky a zalejeme želatínou. Opäť necháme stuhnúť a na záver už len ozdobíme tvarohovým krémom a boky torty obsypeme čokoládovými hoblinkami.


Dobrú chuť :-)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...