Svieža torta nielen pre deti :-)
Cesto :
5 ks čerstvé vajcia
5 PL práškového cukru
4 PL hladkej múky
1-2 PL kakaového prášku
1/2 prášku do pečiva
tuk a hrubá múka na vysypanie tortovej foormy
Kiwi plnka :
6 ks zrelých kiwi
1 vanilkový cukor
2-3 PL cukru
300 ml vody
1 zlatý klas ( vanilkový puding )
Jogurtovo-tvarohová plnka :
1 veľký vanilkový jogurt
500 g jemného tvarohu
150 ml vody
1 želatína na prípravu plnky
cukor, alebo med podľa chuti
Postup :
5 bielkov vysľaháme, pridáme 5 lyzic práškoveho cukru, opäť šľaháme do tuha. Zašľaháme 5 žĺtkov a na záver vmiešame 1 lyzicu kakaa a 4 lyzice hladkej muky zmiešanej s kypriacim práškom do pečiva. Kakaové cesto vylejeme do formy, ktorú sme si vymastili tukom a vysypali hrubou múkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov.
Na vychladnutý kakaový korpus vylejeme kiwi plnku, ktorú si pripravíme takto : Zrelé kiwi očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca zalejeme 100 ml vody a prevaríme 2-3 minútky, pridáme cukor a vanilkový cukor. Premiešame. V 200 ml studenej vody rozmiešame 1 vanilkový pudingový prášok a vlejeme ku kiwi základu. Celé premiešame a privedieme k varu. Hotové ešte hotové ešte horúce vylejeme na vychladnutý kakaový korpus.
Jogurtovo-tvarohová plnka :
Vo veľkej miske rozmiešame jogurt spolu s jemným tvarohom, podľa chuti osladíme medom , alebo cukrom. Do 150 ml vody vysypeme želatínu na prípravu plnky a necháme 10 minút napučať. Potom túto zmes prehrejeme a vlejeme do jogurtu, zmiešaného s tvarohom. Vylejeme na vychladnutú kiwi plnku a necháme na chladnom mieste odpočívať a tuhnúť. Na záver celú tortu ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Dobrú chuť :-)
Cesto :
5 ks čerstvé vajcia
5 PL práškového cukru
4 PL hladkej múky
1-2 PL kakaového prášku
1/2 prášku do pečiva
tuk a hrubá múka na vysypanie tortovej foormy
Kiwi plnka :
6 ks zrelých kiwi
1 vanilkový cukor
2-3 PL cukru
300 ml vody
1 zlatý klas ( vanilkový puding )
Jogurtovo-tvarohová plnka :
1 veľký vanilkový jogurt
500 g jemného tvarohu
150 ml vody
1 želatína na prípravu plnky
cukor, alebo med podľa chuti
Postup :
5 bielkov vysľaháme, pridáme 5 lyzic práškoveho cukru, opäť šľaháme do tuha. Zašľaháme 5 žĺtkov a na záver vmiešame 1 lyzicu kakaa a 4 lyzice hladkej muky zmiešanej s kypriacim práškom do pečiva. Kakaové cesto vylejeme do formy, ktorú sme si vymastili tukom a vysypali hrubou múkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov.
Na vychladnutý kakaový korpus vylejeme kiwi plnku, ktorú si pripravíme takto : Zrelé kiwi očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca zalejeme 100 ml vody a prevaríme 2-3 minútky, pridáme cukor a vanilkový cukor. Premiešame. V 200 ml studenej vody rozmiešame 1 vanilkový pudingový prášok a vlejeme ku kiwi základu. Celé premiešame a privedieme k varu. Hotové ešte hotové ešte horúce vylejeme na vychladnutý kakaový korpus.
Jogurtovo-tvarohová plnka :
Vo veľkej miske rozmiešame jogurt spolu s jemným tvarohom, podľa chuti osladíme medom , alebo cukrom. Do 150 ml vody vysypeme želatínu na prípravu plnky a necháme 10 minút napučať. Potom túto zmes prehrejeme a vlejeme do jogurtu, zmiešaného s tvarohom. Vylejeme na vychladnutú kiwi plnku a necháme na chladnom mieste odpočívať a tuhnúť. Na záver celú tortu ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára