Cesto :
160 g hladkej múky
50 g práškového cukru
100 g masla
1 vajce
1/2 čajovej lyžičky práškuu do pečiva
Plnka :
250 g jemného tvarohu
1 PL solamylu
citrónová šťava
500 g očistených a nakrájaných jabĺk
100 g práškového cukru
40 g hrozienok
1/2 baíčka škoricového cukru
ďalej potrebujeme :
čokoládová poleva
mandľové lupienky
Postup :
Zmäknuté maslo zmiešame so žĺtkom a 50 g cukru. Pridáme múku s práškom do pečiva. Cesto vyložíme vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu a necháme 10 minút zapiecť pri teplote 170 °C. Medzitým si pripravíme plnku.
Plnka :
Očistené a nakrájané jablká zmiešame spolu s tvarohom. Pridáme 100 g cukru a vyšľahaný tuhý sneh z jedného bielka. Vmiešame Solamyl a citrónovú šťavu, hrozienka a škoricový cukor.
Čiastočne upečený koláč vyberieme z rúry, navrstvíme naň plnku ,opäť vložíme späť do rúry a dopečieme 20-25 minút pri teplote 170°C dozlatista...
Dobrú chuť :-)
jablkové sú u nás obľúbené, krásna tortička :-)
OdpovedaťOdstrániť