Jednoduchý hrnčekový koláč pre čokoholikov, milovníkov maku a rýchlych receptov.
Cesto :
2 vajcia
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 a 1/2 hrnčeka nemletého maku
1 prášok do pečiva
1 hrnček oleja
1 hrnček mlieka
tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
Plnka :
1 ks ( 250 ml) šľahačka 33 %
1 ks ( 250 g ) jemný tvaroh
1 ks ( 100 g )biela čokoláda
Postup :
Vajcia, cukor a olej vyšľaháme dopenista. Postupne zapracujeme múku spolu s práškom do pečiva, mlieko a mak. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Plech pečieme pri teplote 180°C 35-40 minút.
Plnka :
Najlepšie deň dopredu si prevaríme šľahačku spolu s bielou čokoládou, až kým sa nám čokoláda v smotane nerozpustí. Necháme dobre vychladnúť. Na druhý deň vyšľaháme šľahačku a primiešame do nej jemný tvaroh. Hotovú plnku natrieme na koláč.
Tip :
Toto cesto je vhodné aj na prípravu muffiniek ( mafiniek ).
Cesto :
2 vajcia
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 a 1/2 hrnčeka nemletého maku
1 prášok do pečiva
1 hrnček oleja
1 hrnček mlieka
tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
Plnka :
1 ks ( 250 ml) šľahačka 33 %
1 ks ( 250 g ) jemný tvaroh
1 ks ( 100 g )biela čokoláda
Postup :
Vajcia, cukor a olej vyšľaháme dopenista. Postupne zapracujeme múku spolu s práškom do pečiva, mlieko a mak. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Plech pečieme pri teplote 180°C 35-40 minút.
Plnka :
Najlepšie deň dopredu si prevaríme šľahačku spolu s bielou čokoládou, až kým sa nám čokoláda v smotane nerozpustí. Necháme dobre vychladnúť. Na druhý deň vyšľaháme šľahačku a primiešame do nej jemný tvaroh. Hotovú plnku natrieme na koláč.
Tip :
Toto cesto je vhodné aj na prípravu muffiniek ( mafiniek ).
fííha, aj tento lákavo a krásne vyzerá! :-)
OdpovedaťOdstrániť