Vďaka jablkám je svieža a šťavnatá...
Potrebujeme :
300 g polohrubej múky
180 g práškového cukru
120 g Hery
3 vajcia
1 prášok do pečiva
1 a 1/5 - 2 PL škorivového cukru
300 g postrúhaných jabĺk ( približne 3 ks )
50 g namočených hrozienok
Postup :
Heru s cukrom vymiešame do peny a postupne pridávame žĺtky. Do vymiešanej masy ppridáme múku s práškom do pečiva a škoricovým cukrom, jablkami, hrozienkami a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme 50 minút pri teplote 160 °C. Bábovku necháme torška vychladnúť, vyklopíme ju z formy a až po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Potrebujeme :
300 g polohrubej múky
180 g práškového cukru
120 g Hery
3 vajcia
1 prášok do pečiva
1 a 1/5 - 2 PL škorivového cukru
300 g postrúhaných jabĺk ( približne 3 ks )
50 g namočených hrozienok
Postup :
Heru s cukrom vymiešame do peny a postupne pridávame žĺtky. Do vymiešanej masy ppridáme múku s práškom do pečiva a škoricovým cukrom, jablkami, hrozienkami a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme 50 minút pri teplote 160 °C. Bábovku necháme torška vychladnúť, vyklopíme ju z formy a až po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára