utorok 13. augusta 2013

Kuracie prsia v chrumkavom kabátiku

Suroviny :
kuracie prsia 800 g
strúhanka 200 g
múka hladká 200 g
mlieko 300 ml
cesnak 3 strúčiky
prášok do pečiva 1 ks
paprika červená mletá sladká 2 čajové lyžičky
paprika červená mletá štipľavá 1-2 čajové lyžičky
korenie čierne mleté  1/2 čajovej lyžičky
korenie gyros 2 čajové lyžičky
petržlenová vňať
soľ
olej na vysmážanie

Plnka na plnené kuracie prsia v chrumkavom kabátiku:
olej 2 PL
šampiňóny 6 ks
vajcia 2 ks
soľ
korenie čierne mleté
šunka
Postup:
Múku, strúhanku, prášok do pečiva, sladkú mletú papriku, štipľavú papriku ( nemusí byť ), soľ, mleté čierne korenie, gyros korenie a prelisovaný cesnak premiešame - to je suchá zmes.Do druhej misky si nalejeme mlieko, pridáme petržlenovú vňať ( môžeme pridať bazalku, oregano ) a prisypeme 5 PL zo suchej zmesi. Vznikne nám cestíčko, v ktorom budeme máčať kuracie prsia. Kuracie prsia si vyklepeme, osolíme, okoreníme, na každé dáme plátok šunky a vajíčkovo-šunkovú plnku. Dáme do cestíčka a potom do suchej zmesi. Vysmažíme a potom ešte na 1- 1 a 1/2 minúty dáme do mikrovlnky dorobiť. Plnka : Na oleji si osmažíme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a pridáme vajíčka. Všetko spolu dobre premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...