piatok 9. augusta 2013

Domáce rožky

Cesto :

hladká múka 500 g
vlažná voda 250  ml
olej 60 ml
čerstvé droždie 42 g
cukor 1 čajová lyžička
soľ 1 čajová lyžička

Na posypanie :
rasca celá a hrubozrnná soľ ( ale nemusí byť )

Postup :

Z múky, vody, soli, cukru, rozdrobeného droždia, a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na 4 mm. Prekrojíme na 4 rovnaké časti a zrolujeme. Preložíme na plech a necháme opäť cesto podkysnúť, kým rožky nezdnojnásobia  svoj objem. Pred pečením rožky môžeme, ale nemusíme posypať rascou a hrubozrnnou soľou. Pečieme 15 minút pri teplote 180 °C.

1 komentár:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...