Cesto :
hladká múka 500 g
vlažná voda 250 ml
olej 60 ml
čerstvé droždie 42 g
cukor 1 čajová lyžička
soľ 1 čajová lyžička
Na posypanie :
rasca celá a hrubozrnná soľ ( ale nemusí byť )
Postup :
Z múky, vody, soli, cukru, rozdrobeného droždia, a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na 4 mm. Prekrojíme na 4 rovnaké časti a zrolujeme. Preložíme na plech a necháme opäť cesto podkysnúť, kým rožky nezdnojnásobia svoj objem. Pred pečením rožky môžeme, ale nemusíme posypať rascou a hrubozrnnou soľou. Pečieme 15 minút pri teplote 180 °C.
hladká múka 500 g
vlažná voda 250 ml
olej 60 ml
čerstvé droždie 42 g
cukor 1 čajová lyžička
soľ 1 čajová lyžička
Na posypanie :
rasca celá a hrubozrnná soľ ( ale nemusí byť )
Postup :
Z múky, vody, soli, cukru, rozdrobeného droždia, a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na 4 mm. Prekrojíme na 4 rovnaké časti a zrolujeme. Preložíme na plech a necháme opäť cesto podkysnúť, kým rožky nezdnojnásobia svoj objem. Pred pečením rožky môžeme, ale nemusíme posypať rascou a hrubozrnnou soľou. Pečieme 15 minút pri teplote 180 °C.
krásne pečivo a domáce je naj! :-)
OdpovedaťOdstrániť