Upečené šťavnaté bravčové koleno, to je naozaj niečo pre nás mäsožravcov :-)
Jednoduchá, ale trochu dlhšia príprava sa určite oplatí...
Potrebujeme :
1 údené bravčové koleno ( najlepšie bez kosti )
3 PL francúzskej horčice
150 ml svetlého piva
3-4 strúčiky cesnaku
2 ks cibuľa
soľ
gyros korenie
Postup :
/dené koleno vložíme do vody, tak aby bolo zakryté ( môžeme pridať celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list ) a varíme do polomäkka. Z horčice, piva, prelisovaného cesnaku, gyros korenia pripravíme marinádu ( môžeme ju zriediť ešte vývarom z kolena ).
Koleno narežeme na mriežku, v miestach kde je koža, posolíme, potrieme marinádou a necháme odležať cez noc v chladničke. Na druhý deň ho upečieme na cibuli, ktorú sme pokrájali na kolieska a vyložili s ňou vymastený pekáč. Podlievame vývarom, ktorý sme získali pri varení mäska. Najskôr pečieme zakryté pri teplote 200 °C , očas podlievame podľa potreby. Po hodine mäso odokryjeme, znížime teplotu na 180°C a dopekáme do chrumkava. Podávame s pečenými zemiakmi, alebo s chlebom a kyslými uhorkami.
Tip : Z vývaru v ktorom sme varilii údené mäso si môžeme pripraviť buď údenú polievku, fazuľovú polievku, alebo šošovicovú polievku...A tak získame kompletný a veľmi chutný obed.
Dobrú chuť :-)
Jednoduchá, ale trochu dlhšia príprava sa určite oplatí...
Potrebujeme :
1 údené bravčové koleno ( najlepšie bez kosti )
3 PL francúzskej horčice
150 ml svetlého piva
3-4 strúčiky cesnaku
2 ks cibuľa
soľ
gyros korenie
Postup :
/dené koleno vložíme do vody, tak aby bolo zakryté ( môžeme pridať celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list ) a varíme do polomäkka. Z horčice, piva, prelisovaného cesnaku, gyros korenia pripravíme marinádu ( môžeme ju zriediť ešte vývarom z kolena ).
Koleno narežeme na mriežku, v miestach kde je koža, posolíme, potrieme marinádou a necháme odležať cez noc v chladničke. Na druhý deň ho upečieme na cibuli, ktorú sme pokrájali na kolieska a vyložili s ňou vymastený pekáč. Podlievame vývarom, ktorý sme získali pri varení mäska. Najskôr pečieme zakryté pri teplote 200 °C , očas podlievame podľa potreby. Po hodine mäso odokryjeme, znížime teplotu na 180°C a dopekáme do chrumkava. Podávame s pečenými zemiakmi, alebo s chlebom a kyslými uhorkami.
Tip : Z vývaru v ktorom sme varilii údené mäso si môžeme pripraviť buď údenú polievku, fazuľovú polievku, alebo šošovicovú polievku...A tak získame kompletný a veľmi chutný obed.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára