pondelok 14. januára 2013

Hrnčekové cesto na pizzu

Tento recept je pre všetkých milovníkov hrnčekových receptov. Naozaj výborné...:-)

Cesto :
droždie 7 g
soľ  1/2 čajovej lyžičky
cukor  1/2 čajovej lyžičky
voda  1 hrnček teplá
múka hladká  2 a 1/2 hrnčeka
olej olivový 2 PL
múka hrubá 2 PL

Ďalšie suroviny ( na vrch si dáme každý kto čo má rád napr.:)
paradajkové pyré
saláma suchá
šunka
šampiňóny
kukurica
čerstvé
paradajky
syr

Postup :
Cesto : V miske si pripravíme kvások : Zmiešame kvasnice, cukor a teplú vodu - necháme kysnúť. Z múky, olivového oleja, soli a kvásku vypracujem cesto. Necháme nakysnúť a potom cesto dáme na vymastený plech tak aby bolo tenučké. Na vrch si poukladáme podľa vlastnej fantázie a chuti ( paradajkové pyré, šunka, saláma, čerstvé paradajky, čerstvé šampiňóny, kukurica a syr , alebo aj chilli papričku ). Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 25 minút.

Tip: Toto cesto si môžete pripraviť aj deň dopredu, vytvarujete z neho guličky-jedna by mala mať veľkosť na jednu pizzu, ktoré namočíme vodou a vložíme do mikroténového sáčka a odložíme do chladničky. Z tehto množstva Vám vyjdu 2-3 okrúhle pizze, záleží od veľkosti, ktorú zvolíte.

Dobrú chuť :-)))

2 komentáre:

  1. Môžem sa opýtať, to cesto sa potom na plech len ručne naťahuje alebo sa trošku predvalká alebo sa valká až v plechu. Som začiatočník a s kysnutým cestom nemám vôbec skúsenosti. Ďakujem. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, kysnuté cesto je dobré nnevaľka, keď tak len trošička , aby čo najlepšie narástlo. Ja ho nechám podkysnúť, vyklopím z misky na plech a pomúčenými rukami ho roztlačím :-) držím palce

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...