piatok 17. mája 2013

Domáce pomazánkové maslo s pažítkou

                                                                                                                                          
Jednoduché, výborné a úspech zaručený...

Suroviny :

2 ks smotanový jogurt
1 ks pochúťková smotana
štipka soli
nasekaná pažítka

 Postup :

Jogurty zmiešame spolu s pochúťkovou snotanou, trooška osolíme a pridámenakrájanú pažítku. Vzniknutú hmotu dáme do  veľkého sitka, v ktorom máme preloženú látkovú plienku. Sitko dáme nad misku  a vložíme do chladničky na 24 hodín. Všetko necháme odkavapkať.

Tip :
veľmi dobrú pomazánku dosiahnete ak pridáte aj iné bylinky, podľa chuti, prípadne sušený cesnak :-) alebo nesoliť, nedať žiadne bylinky a v tom prípade to môžeme použiť aj na pečenie koláčov, konktrétne na prípravu ich plniek...




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...