štvrtok 25. júla 2013

Špenátové halušky s nivovou omáčkou


Suroviny
Halušky:
400 g špenát mrazený
350 g múka hrubá
350 g múka hladká
2 ks vajcia
2 strúčiky cesnaku
soľ
150 ml
voda

Nivová omáčka so šunkou a šampiňónmi:
3 PL oleja
250-300 ml smotana na šľahanie
100 g šunky
150 g čerstvé šampiňóny
140 g syr niva

Postup :
Halušky: Vo veľkej mise si spolu zmiešame špenát, múku, vajcia, roztlačený cesnak, soľa vodu podľa potreby, aby vzniklo polotuhé cesto.
Cesto pretlačíme cez sito na halušky do vriacej osolenej vody, scedíme ich a jemne prepláchneme.
Nivová omáčka so šunkou a šampiňónmi: Na panvici s troškou oleja orestujeme na tenké plátky nakrájané šampiňóny, pridáme nakrájanú šunku.
Prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú nivu a necháme prevrieť, kým sa syr nerozpustí a omáčka nezhustne.
Na tanier naložíme halušky a zalejeme ich omáčkou. Na toto množstvo halušiek treba robiť dvojitú dávku omáčky, pretože halušiek je naozaj veľa, poprípade si ich zmrazte a niekedy keď nebudete mať čas si pripravíte len omáčku a vyberiete halušky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...