nedeľa 11. novembra 2012

Kysnuté kolieska s kyslou kapustou




Slovenská klasika nikdy nesklame :-)))

Potrebujeme :
Cesto :
polohrubá múka 300 g
soľ
cukor 1 ČL
droždie čerstvé 20 g
vlažná voda 175 ml
olej 75 ml

Plnka :
eidam strúhaný 140 g
slanina 140 g
cibuľa 1 ks
masť 1PL
kyslá kapusta 300 g
kečup 3 PL


Ďalšie suroviny :
jogurt biely 1 ks
vajce na potretie
rasca celá na posypanie

Postup :
Cesto : Do misky dáme múku, štipku soli, olej, cukor, rozdrvíme droždie, olej a vodu. Zamiesime cesto a necháme na teplom mieste odpočívať.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme bielym jogurtom, posypeme nastrúhaným syrom a na kocky nakrájanou slaninkou. Na masti orestujeme cibuľu, kyslú kapustu a kečup. Touto zmesou posypeme naše prichystané cesto a zrolujeme do tvaru rolády. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celou rascou a nakrájame na kolieska. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 °C 15 minút.

Dobrúúú chuť :-)))

2 komentáre:

  1. Tinka, toto sa mi pozdava, musim vyskusat :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lydka veru moji chlapi minule spomínali tieto kolieska, že by si opäť dali, vymyslela som si čo tam dám a vyšlo to super, všetko čo má rada Balušíkovská rodinka sa spojilo v týchto kolieskach:-) To pravé slovenskééé :-) Vyskúšala si, chutilo, čo si vylepšila ?

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...