streda 23. januára 2013

Kakaový korpus




Na tortu...

Cesto :
6 vajec
6 PL práškového cukru
4 PL polohrubá múka
2 PL kakaový prášok
6 PL oleja
1/2 prášku do pečiva
1 čajová lyžička sódy bicarbóny
tuk a strúhanka na vymastenie formy






Postup :
Vyšľaháme bielka. Do vyšľahaných bielkov pridáme polovicu práškového cukru ( 3PL ) a opäť prešľaháme. Druhú polovicu cukru vyšľaháme so žĺtkami.
Do vyšľahaných žĺtkov s cukrom pridáme olej,
múku s práškom do pečiva a sódou bicarbónou. Premiešame. 

Jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.


Na záver vmiešame kakaový prášok.

Vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej tortovnice. Pečieme pri teplote 160 °C 20-25 minút.

Tip :
Skúšku urobíme so špajdľou. Ak sa na špadľu nenalepí cesto je upečené. Ďalší znak že je cesto upečené spoznáme tak, že sa nám oddeľuje od okrajov tortovnice :-)

5 komentárov:

  1. krásny korpus, si veľmi šikovná! :-) Pozerám, že ti to na blogu ide perfektne, tak nech sa dobre darí :-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem Ywettka, si veeeľmi milá :-) no na blogu sa snažím ako samouk , klikám, klikám a pozerám na iné blogy, čerpám námety a inšpiráciu, len mám málo času, potrebovala by som aby mal deň aspoň 30 hodín aby som všetko stihla ako chcem :-)))

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Tánička to je super poklona od takej skvelej kuchárky ako si ty :-))) Potešilo :-)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...