štvrtok 15. novembra 2012

Mandľový losos

Losos je veľmi chutná, aromatická ryba. Preto nepotrebujete príliš veľa ingrediencií na jeho dochutenie. Tu je jeden zo spôsobov ako sa dá jednoducho a chutne pripraviť.

Potrebujeme :
filety z lososa 700 g
soľ
korenie čierne mleté
maslo 50 g
mandľové lupene 4 PL
syr Ementál plátky 100 g
maslo na vymastenie


Postup :
Teplovzdušnú rúru predohrejeme na 190 stupňov Celzia. Filety z lososa dôkladne z každej strany umyjeme, osolíme a okoreníme ( kto chce môže pridať korenie na ryby, ale netreba pretože losos je veľmi aromatický ). Vymastíme si maslom zapekaciu misu, alebo pekáč podľa toho aby sa nám tam losos zmestil. Filetu z lososa položíme na pripravený vymastený pekáč, poukladáme naň kúsky masla, plátky ementálu a na záver posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme 20 minút.
Dobrú chuť a tú Vám garantujem, takto pripravený losos je šťavnatý, lahodný a tie mandle na vrchu - jedna báseň...


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...