streda 14. novembra 2012

Ribezľový koláč so snehom

Svieži, kyselkavý, letný koláčik...

Cesto :
200 g hera alebo smetol
4 PL cukor práškový
4 ks žĺtky
300 g múka polohrubá
1 ks prášok do pečiva
250 ml vlažné mlieko
tuk a múka na vymastenie plechu

Ribezľový sneh :
4 ks bielky
250 g cukor kryštál
250 g ríbezle ( čerstvé alebo mrazené )

Postup :
Cesto : Heru ( smetol ) vymiešame so 4 PL cukru a postupne pridáme 4 žĺtka a vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva dobre premiešame a postupne vlejeme a zapracujeme do cesta vlažné mlieko. Pečieme ne vymastenom a múkou vysypanom plechu 20 minút pri teplote 170°C.

Medzitým si pripravíme ribezľový sneh : Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme cukor a nakoniec jemne vmiešame ribezle ( čerstvé alebo mrazené ).

Ribezľový sneh rozotrieme na upečený koláč a dáme ho ešte naspäť do rúry zapiecť, tak aby chytill sneh krásnu farbu a koláčik je hotový. Necháme vychladnúť a podávame.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...