štvrtok 15. novembra 2012

Hubová krémová polievka

Potrebujeme :
250 g huby mrazené
1 ks cibuľa
2 PL oleja
2 strúčiky cesnaku
2 ks zemiaky
vývar mäsový  200 ml z kocky(alebo čerstvý)
žemle
korenie čierne mleté
soľ
strúhaný  syr
nasekaná pažítka


Postup :
Žemle zvrchu skrojíme, striedku vydlabeme, tak aby ostal asi 1 cm hrubý okraj. Striedku pokrájame a necháme oschnúť. Na oleji speníme cibuľku, pridáme pokrájané huby a krátko opražíme. Podlejeme vodou, pridáme očistené nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a uvaríme do mäkka. Uvarené suroviny rozmixujeme, pridáme očistený a prelisovaný cesnak, polovicu striedky a dolejeme vývarom. Za občasného miešania krátko povaríme. Polievku prelejeme do pripravených žemlí, posypeme nastrúhaným syrom a pažítkou.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...