utorok 13. novembra 2012

Pečené koleno na jablkách v medovej marináde





Komplet obedík nielen pre chlapov :-DDD

Potrebujeme :

Polievka :
 2 čajové lyžičky soli
 3 ks bobkové listy
 6 ks korenie nové celé
 6 ks korenie čierne celé
 2 ks zemiaky
 1 ks - neúdené bravčové koleno zadné
 hrsť krúpkov
 magi vňať
 1 ks cibuľa

Medová marináda na koleno :
 1 PL medu
 1 PL vývaru
 1 PL oleja
 2 čajové lyžičky korenia Gyros
 3 strúčiky cesnaku

Ďalej potrebujeme :
 2 ks cibuľa
 3 ks čerstvé jablká očistené a zbavené jadrovníka
 1 ks cesnak
 300 ml vývaru
 15 ks klinčekov

Postup :
Polievka z kolena v tlakovom hrnci : Koleno umyjeme a dáme do vody. Pridáme soľ, bobkové listy, celé korenie čierne, celé nové korenie, umytú cibuľu aj so supkou. Natlakujeme hrniec, stíšime na slabši oheň a varíme 35-40 minút. Hrniec necháme dosyčať ( nevypúšťame paru ). Potom vložíme nakrájané a očistené zemiaky spolu s krúpkami ( môžeme pridať zeleninu podľa vlastného výberu, alebo huby ) opäť hrniec natlakujeme, stíšime a varíme 5 minút. Opäť paru nevypúšťame, ale zeleniku s krúpkami necháme v pare dôjsť. Na záver ochutíme magi vňaťkou.


Pečené koleno na jablkách v medovej marináde : Očistíme a na kolieska nakrájame cibuľu. Na pekáč rozložíme cibuľu, vložíme celý a umytý cesnak zbavený vrchnej šupky a koleno, ktoré sme troška predvarili, kožu narežeme na mriežku, do kože napicháme klinčeky a celé koleno ponatierame medovou marinádou. Podlejeme vývarom a pečieme 35-40 minút. Pečieme pri teplote 200°C. Počas pečenia koleno podlievame vývarom a výpekom, natierame medovou marinádou a otáčame. Ku koncu pečenia vložíme na pekáč dookola očistené a jadrovníkov zbavené jablká. Dopekáme cca 15-20 minút podľa potreby. Výborne chutí s pečenými zemiakmi, alebo len s chlebíkom...

Dobrú chuť :-DDD

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...