utorok 13. novembra 2012

Demikát

Tradičná slovenská expresná klasika...


Potrebujeme :
bryndza 125 g
smotana kyslá 1 ks
cibuľa 2 ks
rasca mletá
paprika mletá červená
korenie čierne mleté
soľ
jemne posekaná pažítka

starší  chlieb



Postup :
Cibuľu očistíme a nakrájame. Vložíme do hrnca, posypeme mletou červenou paprikou, mletou rascou osolíme, torška okoreníme mletým čierným korením a zalejeme vriacou vodou ( 1,5 litra ) a varíme, kým cibuľa nezmäkne. Zatiaľ si v miske zmiešame bryndzu spolu s pochúťkovou smotanou ( stačí 10 %-tná pochúťková smotana ) a zmes vlejeme do cibuľového vývaru. Premiešame, necháme prejsť varom a odstavíme. Na záver posypeme pažítkou. Straší chlieb nakrájame na kocky, opečieme na suchej panvičke a podávame k polievke.

Tip : Namiesto cibuľového vývaru na demikát môžete použiťvývar zo zemiakov.


Dobrú chuť :-)))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...