štvrtok 13. decembra 2012

Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička

Suroviny :
kapusta biela hlávková 1 ks
cibuľa 1 ks
cukor kryštál 2 PL
soľ
octot 1 PL
troška vody

Na sladko :
škorica
cukor práškový

Na slano :
korenie čierne mleté
rasca

Pečená krkovička na cesnaku :
bravčová krkovička 1000 g
cibuľa 2 ks
cesnak 3 strúčiky
masť 2 PL
korenie čierne mleté
rasca  celá
soľ

Postup :
Kapustu s cibuľou nakrájame a zamiešame spolu v miske. V hrnci si pripravíme karamel a nasypeme kapustu s cibuľou a premiešame. Kapusta nám pustí vodu, tak pridáme len troška vody a dusíme do mäkka.Osolíme a dochutíme octom a podľa toho akú variantu ideme robiť dochutíme na záver.

Hlávková kapusta na karemli na slano : Na záver dochutíme mletým čierným korením, prípadne rascou a polejeme výpekom z mäska, ktoré budeme podávať ku kapustičke.

Hlávková kapusta na karameli na sladko : Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom. ( ja to jem bez práškového cukru .

Pečená krkovička na cesnaku : Krkovičku nakrájame na plátky. Z každej strany osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Plech vymastíme masťou posypeme cibuľou, nakrájaným cesnakom a uložíme plátky nakorenenej krkovičky. Vrch krkovičky opäť posypeme cibuľou a cesnakom. Troška podlejeme vodou a pečieme pri teplote 180°C približne 1 hodinu. Počas pečenia mäsko obraciame..

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...