štvrtok 12. septembra 2013

Granadír

Suroviny :
zemiaky 350 g
slanina 150 g
cibuľa 1 ks
paprika červená mletá 1,5-2 čajové lyžičky
soľ
korenie čierne mleté
olej

Rezancové cesto:
múka hrubá 160 g
vajce 1 ks
voda podľa potreby

Postup :
Pripravíme si z hrubej múky, vajíčka a vody rezancové cesto, ktoré si nakrájame. (cestovinu si môžeme aj kúpiť, je to rýchlejšia varianta). Očistíme a nakrájame zemiaky na kocky a dáme variť do osolenej vody. Medzitým si nakrájame cibuľu na kolieska a osmažíme na oleji. Keď je cibuľka usmažená tak ju vyberieme a do oleja vložíme na kocky nakrájanú slaninku a orestujeme. Keď je slaninka orestovaná pridáme mletú červenú papriku a dobre premiešame. Odložíme aby nám paprika nezhorkla.
Keď máme zemiaky skoro hotové dáme variť cestovinu ( 250 g ) do vriacej slanej vody. Uvarené zemiaky odstavíme a zlejeme z nich vodu, ale nie všetku, iba tak približne 1/3, aby nezostal granadír suchý. Zemiaky trošku popučíme, ale tak aby nám tam zostali kúsky zemiakov. Medzitým sa nám dovarila cestovina, tú precedíme a omastíme červeným výpekom, ktorý nám zostal z cibule, slaninky a mletej červenej papriky. Pridáme zemiaky a všetko spolu dobre premiešame. Dosolíme a okoreníme. Rozdelíme na taniere a na každý dáme opraženú cibuľku so slaninkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...