utorok 18. decembra 2012

Tvarohovo-slivkový koláčik s makom

Cesto:
280 g Hera alebo maslo
500 g múka polohrubá
200 g cukor práškový
125 g tvaroh jemný
100 g mak mletý
1 ks cukor vanilkový
1 ks prášok do pečiva
6 ks vajcia
6 PL mlieka
3 PL smotana kyslá

Ďalšie suroviny :
700 g slivky čerstvé

Veľkosť plechu :37 x 26cm.


Postup :
 Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme tvaroh a kyslú smotanu. Premiešame. Po jednom pomaly do cesta zapravujeme vajíčka. Prisypeme múku s kypriacim práškom do pečiva. Cesto dobre spracujeme a rozdelíme ho na dve časti. Jednu časť rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie ( alebo si plech vymastíme a vysypeme múkou ). Na cesto poukladáme vykôstkované slivky a posypeme ich vanilkovým cukrom. Do zvyšného cesta pridáme 6 PL mlieka a pomletý mak. Dobre premiešame a rozotrieme na slivky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 30 minút. Vychladnutý koláčik posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť:-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...