štvrtok 13. decembra 2012

Gazdovská pochúťka

Inšpiroval ma recept z Báječnej ženy, ako vždy človek si ho po svojom upraví a vylepší :-))) Môžem Vám len odporučiť...

Cesto na zemiakové šúľance:
300 v šupke uvarené zemiaky
175 múka hrubá
175 krupica detská
1 celé vajce
soľ
Ďalej potrebujeme :
150 g slanina
1 ks klobása
500 g kapusta kyslá
1 PL kečupu alebo pretlaku
soľ
korenie čierne mleté

Postup :
Zemiakové šúľance : Uvarené zemiaky postrúhame na jemno na strúhadle ( ako mrkvu ). Do stredu si urobíme jamku a rozklepneme do nej vajíčko, pridáme múku, detskú krupicu a osolíme. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance. Varíme v osolenej vode.

Príloha : Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme, pridáme na kolieska nakrájanú klobásku, premytú a nakrájanú kyslú kypustu, 1 PL kečupu, alebo paradajkového pretlaku. Zalejeme vodou a dusíme domäkka. Keď je kapustička hotová premiešame ju s hotovými šúľancami.

Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...