sobota 15. decembra 2012

Šťavnaté obrátené bravčové rezne ( fotorecept )


Zvyčajne sa obrátené rezníky robia z hovädzieho mäska a najlepšie v tlakovom hrnci, ale výborne chutia aj keď si ich pripravíme z bravčového mäska...Môžem len odporučiť.

Suroviny:
700 g bravčové stehno
3 vajcia
strúhanka
soľ
korenie čierne mleté
olej na vysmážanie
3 PL horčice
3 PLv kečupu
2 strúčiky cesnaku
vegeta
2 PL oleja
3 PL masla
400 ml horúca  voda  (hovädzí vývar)
1 cibuľa

Postup :
Mäso si nakrájame, naklepeme, osolíme, okoreníme. Takto pripravené mäsko obalíme v strúhanke a potom v rozšľahaných vajíčkach, ktoré sme trošička osolili.
Vysmažíme na oleji a odložíme na hlbší pekáč v ktorom budeme mäsko piecť. Posypeme nakrájanou cibuľou a zalejeme omáčkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním roztopeného masla,
oleja, horčice, kečupu, prelisovaného cesnaku,
vegety a horúcej vody. Pečieme prikryté cca 45 minút, potom mäsko odokryjeme a zapekáme ešte ďalších 10 minut a môžeme podávať.
Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...