pondelok 14. januára 2013

Hlávková kapusta s pretlakom

Paradajkový pretlak výborne dochutí aj hlávkovú kapustu, má krásnu farbu a výborne sa hodí k pečenému mäsku a ku knedli...Jej príprava je nenáročná a chuťvýborná.

Potrebujeme :
1 menšia biela hlávková kapusta
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 paradajkový pretlak ( 190 g )
1-2 PL hladkej múky
olej
soľ
mleté čierne korenie
drvená rasca
2 bobkové listy
5 guličiek nového korenia
5 guličiek celého čierneho korenia
1-2 čajové lyžičky kryštálového cukru
vývar

Postup :
Na troške oleja orestujeme oočistenú na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak a na koniec očistenú a nakrájanú kapustu.Všetko spolu orestujeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletou rascou, pridáme bobkový list, celé nové korenie a celé čierne korenie. Zalejeme vývarom a dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame. Na záver zahustíme zásmažkou, ktorú si pripravíme tak že na oleji orestujeme hladkú  múku a zalejeme studenou vodou. Dochutíme cukrom, ak je treba pridáme aj troška octu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...