pondelok, 3. februára 2014

Škoricový cukor

Už v stredoveku bola po čiernom korení najpopulárnejšou koreninou na svete. Je to vnútorná vrstva kôry stromu, ktorý je príbuzným vavrínu. Podporuje účinok inzulínu, znižuje hladinu celkového a LDL cholesterolu, mierne znižuje krvný tlak, podporuje pevnosť cievnej steny, mierne znižuje zrážanlivosť krvi, má antioxidačný a antibakteriálny účinok...

 Tak ako jednoducho si dokážeme vyrobiť domáci vanilkový cukor ešte jednoduchšie si vyrobíme domáci škoricový cukor, ktorý často používajú gazdinky hlavne pri pečení rôznych múčnikov ( napríklad jablkových )

Potrebujeme :
1 hrnček cukor kryštál
1 vrecúško mletej škorice ( 15 g )
2 PL cukor práškový

Postup :
V miske zmešame cukor, mletú škoricu a práškový cukor. Skladujeme v dobre uzatvárateľnej nádobe ( napr. v zaváracom poháry ).





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...