štvrtok 7. februára 2013

Mexický guľáš

Výborná klasika nielen na nedeľný obed a pritom jeho príprava je tááák jednoduchá...

Potrebujeme :
Hovädzie mäso 600 g
cibuľa 2 ks
paradajkový pretlak 190 g
hrášok 100 g
olej
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
nastúhaný eidam na posypanie 150 g

Postup :
Na oleji orestujeme 2 väčšie očistené a na kocky nakrájané cibule. Pridáme mletú červenú papriku ( kto má rád pikantné môže pridať aj troška pálivej mletej papriky ) hovädzie mäso) nakrájané na kocky, paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a za občasného miešania restujeme kým sa mäso nezatiahne. Podlejeme vodou a dusíme domäkka ( ak použijeme tlakový hrniec stačí 40 minút a mäsko je nádherne mäkučké ). Na záver pridáme hrášok a necháme prevariť. Podávame posypané syrom a s ryžou.

Tip : Tým že sme na začiatku použili dve väčšie cibule, nemusíme guľáš zahusťovať zátrepkou, pretože sa nám počas dusenia cibuľa rozdusí a celé jedlo zahustí :-)

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...