štvrtok 28. februára 2013

Kuskus

Kuksus je jedlo ktoré pochádza z tradičnej marockej kuchyne. Vyrába sa z tvrdej pšenice, ktorá je spracovaná na drobné guľôčky. Najčastejšie sa kuskus používa ako príloha k jedlám, podobne ako ryža alebo cestovina. Vynikajúco sa hodí ale nielen k mäsu, ale aj omáčkam a zelenine.




1 hrnček kuskusu
1 hrnček horúcej vody
soľ
1 PL masla

Postup :
Kuskus vysypeme do misky, zalejeme horúcou vodou, osolíme, prikryjeme a necháme stat asi 5 minut. Koľko pohárov kuskusu, toľko pohárov vody. Ked ho prehrnieme vidlickou a zrniecka sa oddeluju, je hotovy - voda uplne vsiakne. Na záver vmiešame trošku masla.

Tip :
Kuskus môžeme zaliať vývarom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...