streda 10. októbra 2012

Tinkin jahodovo- tvarohový krémešík ( fotorecept )

Výborný, nenáročný koláčik s chuťou tvarohu, jahôd a šľahačky, pre malých aj veľkých maškrtníkov. Jednoducho mňamka :-)))

 Potrebujeme :
400 g lístkové cesto
 2 ks žĺtky
 2 PL mlieka

Plnka 1.:
 2x425 ml kompót jahodový
  voda podľa potreby
 2 ks pudingový prášok jahodový
 1 ks pudigový prášok vanilkový
 1 ks cukor vanilkový
 2 ks bielky
 250 g tvaroh jemný

Plnka 2.:
 2 ks smotana na šľahanie 33 %
 2 ks stužovač šľahačky
 250 g tvaroh jemný
 1 ks cukor vanilkový
 3 PL cukor práškový

Postup :

Lístkové cesto rozdelíme ne dve časti, rozvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme. Jednu časť cesta natrieme žĺtkami vymiešanými s mliekom ( to bude vrchná časť koláčika ) a druhú vyvaľkanú a vidličkou popichanú časť pečieme nenatretú žĺtkami ( to bude spodná časť koláčika ). Pečieme pri teplote 200°C približne 8 minút.

Plnka 1 : Otvoríme si 2 plechovky sterilizovaných jahôd. Jednu celú s jahodami rozmixujeme ponorným mixérom, druhú pelchovku scedíme a šťavu z jahodového kompótu prilejeme k rozmixovanej šťave a dolejeme vodou, aby sme mali 1 liter tekutiny. Jahody si odložíme na ozdobu. Podľa návodu si uvaríme hustý puding a to z troch pudingových práškov a 1 litra pripravenej tekutiny. Do hotového a uvareného pudingu vmiešame vanilkový cukor a vyšľahané bielky. Premiešame a chvíľku necháme vychladnúť. Na koniec vmiešame jemný tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na upečené lístkové cesto.

Pripravíme si druhú plnku : Vyšľaháme šľahačky spolu so stužovačmi, pridáme podľa chuti cukor a jemne vmiešame tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na plnku 1. ( 1/3 plnky si odložíme na ozdobenie ) Na záver si druhé upečené lístkové cesto nakrájame na štvorčeky, a poukladáme na vrch koláčika. Dáme vychladiť. Hotový a vychladený koláčik ozdobíme plnkou, ktorú sme si odložili, jahodami, poprípade grankom, alebo topingom, nakrájame a podávame.

Dobrú chuť :-)))




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...