streda 6. novembra 2013

Bravčové stehno na cesnaku s gyros korením

Suroviny :

1000 g bravčové stehno
2 ks cibuľa
5 strúčikov cesnaku
troška oleja, alebo masti
soľ
mleté čierne korenie
gyros korenie
mletá rasca
2 PL masla
voda na podlievanie podľa potreby
100 ml vody
2 PL hladkej múky

Postup :
Bravčové stehno osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, gyros korením a mletou rascou. Uložíme na pekáč ktorý sme vymastili a vysypali na kocky  nakrájanou cibuľou a na plátky nakrájaným cesnakom. Podlejeme vodou, prikryjeme druhým pekáčom a za občasného podlievania pečieme 1 hodinu pri teplote 200 °C. Po hodine odokryjeme a mäso za občasného podlievania dopečieme do chrumkava.
Keˇje hotové mäso odložíme a vývar z podlievania zlejeme do hrnca, privedieme k varu a zahustíme zátrepkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním 100 ml studenej vody a 2 PL hladkej múky. Dobre premiešame a na záver na zjemnenie pridáme 2 PL masla.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...